Ce este luminarea. Teze, definiții și semnificații 

Paideia 
Cod Produs: C5826 Ai nevoie de ajutor? 0773888999
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Autor: Boboc, Alexandru 

"Luminare” este termenul cvasiunanim acceptat astăzi pentru denumirea unui fenomen cultural de o mare complexitate, situat cronologic in ultimele decenii ale secolului al XVII-lea şi prima jumătate a secolului al XVIII-lea in Europa apuseană şi, parţial in paralel, dar dominant prelungindu-se pană in primele decenii ale secolului al XIX-lea, in ţări ale Europei răsăritene.

Luminarea constituie o lecție cu acțiune de durată in istoria europeană și nu poate rămane marginală eforturilor actuale in direcția aflării unor noi formule de gandire și viață, in procesul de reașezare a valorilor umane in ziua de azi. Lucrarea oferă cititorului un decupaj din scrierile reprezentative pentru gandirea "luminilor”, aducand laolaltă cateva texte de referință din spațiul culturii germane moderne.

Alexandru Boboc

Ca fenomen istoric, luminarea prezintă o mare diversitate, manifestată in domeniile teoriei şi ale practicii (educativ-formative şi social-politice) şi, deşi se defineşte ca "activitate critică”, nu vine numai ca opoziţie, nu se impune doar prin negare. Mărturie in acest sens stau marile creaţii (teoretice, literar-artistice, tehnice ş.a.) ale "epocii luminilor”.

In esenţă, spiritul "secolului luminilor” se caracterizează printr-o mare diversitate de forme.
 

Pagini: 136

Dimensiune: 9.5 x 20.5 cm

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.
94812

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!