Agresiunea comunismului în România - Volumul 1 

Paideia 
Cod Produs: C5823 Ai nevoie de ajutor? 0773888999
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Autor: Buzatu, Gheorghe, dr. ; Chiriţoiu, Mircea 

Agresiunea comunismului in Romania este un volum de documente alcatuit de Gh. Buzatu si Mircea Chiritoiu, menit sa ilustreze adevarata istorie a acestei stranii si triste jumatati de secol.

Documentele sunt inedite si refera la situatii dramatice, precum: lovitura de stat de la 30 decembrie 1947, catastrofa aviatica de pe aeroportul "Vnukovo” (1957), reexaminarea "cazurilor” Lucretiu Patrascanu, Ana Pauker, Vasile Luca si Teohari Georgescu, la programele P.C.R. de actiune, de propaganda, de supunere a natiunii.

Sunt documente zguduitoare, documente ce nu lasa loc de echivoc: dupa razboi Romania a suferit o cumplita agresiune, fara posibilitatea de a riposta.

Prin acest volum, fenomene, procese si fapte privind ocuparea Romaniei de catre fortele armate si de securitate sovietice si instaurarea regimului comunist la Bucuresti, Yalta si Romania, "contributia” liderilor comunisti din Bucuresti, veritabile unelte ale Kremlinului, in ctiip direct ale KGB-ului, la aservirea Romaniei, ascensiunea si decadenta lor, inainte de prabusirea sistemului comunist in decembrie 1989, "Razboiul Rece” si implicatiile lui pentru Romania, toate acestea sunt unele di ntre cele mai importante aspecte supuse atentiei si judecatii Cititorului, in temeiul, lucru demn de retinut, al documentelor catalogate "secrete” ori "strict secrete”, si care, numai in urma cu cativa ani, erau complet inaccesibile istoricilor.

Din motive asupra carora nu credem ca mai este nevoie sa insistam, cunoasterea trecutului nostru recent asa cum a fost se impune, este posibila, dar presupune – avand in vedere vasta bibliografie a problemei existente pe plan mondial si bogatia extraordinara a arhivelor – nu numai activitatea unor istorici, ci antrenarea unor echipe de cercetatori si un timp mai indelung, solicitat de imensitatea si varietatea materialelor documentare, cum si de necesara perspectiva asupra perioadei si problemelor tratate.

Pagini: 422

Dimensiune: 9.5 x 20.5 cm

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.
94812

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!