Sfântul mare mucenic Gheorghe purtătorul de biruință 

Meteor Press 
Cod Produs: C5711 Ai nevoie de ajutor? 0773888999
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Autor: * * * 

Cultul Sfântului Gheorghe a cunoscut o imensa trecere în toata lumea crestina, atât în Orient, cât si în Occident. Din veacul al V-lea, crestinii din Siria si Egipt au început sa-i dedice biserici si manastiri. El a fost ales drept protector de unele tari, precum Georgia sau Marea Britanie. Mii de biserici l-au ales de patron, în toata lumea. Orice suflet crestin vede în el întruparea virtutilor curajului, rabdarii în necazuri si încrederii în ajutorul harului dumnezeiesc.

Dintre toti sfintii sarbatoriti în lumea crestina, putini au ajuns la faima de care s-a bucurat si se bucura Sfântul Gheorghe la poporul nostru. În satele si orasele tarii noastre, foarte multe biserici sunt ridicate în cinstea lui. Multi oameni, barbati si femei, îi poarta numele.

Cinstirea Sfântului Gheorghe este probata atât de deasa folosire a numelui sau ca nume de botez, îndeosebi în lumea traditionala, cât si de locul pe care îl ocupa numarul de icoane care-l au drept personaj în ansamblul de reprezentari.

Crestinii se roaga Sfântului Gheorghe, ca unui izbavitor al celor robiti, unui doctor al neputinciosilor, unui ajutator al conducatorilor, ca Purtatorului de Biruinta.
 

Pagini: 144

Dimensiune: 13 x 20 cm

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.
94812

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!