Missio Israelis. O lectură misionară a Vechiului Testament 

Reîntregirea 
Cod Produs: C5992 Ai nevoie de ajutor? 0773888999
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Autor: Lauran, Cosmin 

„Lucrarea domnului Cosmin Lauran – Missio Israelis. O lectură misionară a Vechiului Testament – reprezintă teza de doctorat în teologie, susţinută la disciplina Misiologie ortodoxă, la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea ,,Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, în anul 2016. Tema lucrării este axată pe hermeneutica misionară a Revelaţiei Vechiului Testament.
Autorul a realizat, în urma unei cercetări temeinice, o lucrare teologică interdisciplinară, în care face o hermeneutică misionară a cărţilor Pentateuhului şi propune o interpretare misionară a Vechiului Testament şi a întregii Sfintei Scripturi. Faptul că misiunea lui Dumnezeu în lume şi pentru lume şi participarea omului la aceasta este încă în desfăşurare oferă temeiul prim şi esenţial al unui astfel de demers.”

(Pr. Prof. Univ. Dr. Valer Bel)

„Misiunea, din perspectivă biblică, este o acţiune centrată pe ideea comunicării lui Dumnezeu cu omul/creaţia în vederea realizării comu-
niunii eterne, este o acţiune ce vizează dobândirea vederii lui Dumnezeu (sugestiv în acest sens este Ieş. 33, 18 ş.u.) şi a cunoaşterii lui Dumnezeu. Există în literatura profetică şi dimensiunea sinonimă marelui mandat misionar (Mt. 28, 19) (e vorba despre Cartea Iona), dar în secţiunea neviim predominantă este ideea de mărturie, adică de misiune-mărturie despre Dumnezeu din propria viaţă. Lucrarea de faţă ne propune o astfel de lectură accentuând două modele misionare: missio Dei şi missio Israelis.
Lucrarea dlui Dr. Cosmin Lauran este o primă hermeneutică misionară a Vechiului Testament în spaţiul românesc. Laudă lui!”

(Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă)

Pagini: 482

Dimensiune: 14.5 x 20.5 cm

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.
94812

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!