Iisus Hristos în legendele româneşti 

Meteor Press 
Cod Produs: C5689 Ai nevoie de ajutor? 0773888999
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Autor: Pascu, Ana 

Cum bine precizează titlul cărţii, nu avem de-a face cu legende despre Iisus Hristos, ci cu legende în care El este prezent într-o măsură mai mare sau mai mică. Sunt legende în care prezenţa Domnului este tangenţială (de pildă, unele dintre legendele Naşterii, cele cu Crăciun sau cele ale Paştilor, în legătură cu apariţia ouălor roşii). Altele vin dinspre lumea animalelor sau a plantelor.

Cartea cuprinde legende care se întind pe întreg parcursul acestei lumi, de la creare până la sfârşitul ei apocaliptic, iar capitolele urmăresc într-o ordine cronologică acest parcurs.

Confruntându-se cu provocarea de a îmbina rigurozitatea ştiinţifică cu mărturisirea omului din Biserică, A. Pascu îşi asumă cu curaj ambele responsabilităţi şi reuşeşte o carte încântătoare. În prefaţă avertizează în legătură cu pericolele, îndeosebi confuziile, care-l pândesc pe un cititor neavizat sau rău intenţionat. Pe cei credincioşi – o anumită revoltă sau smintire, pe ceilalţi – a lua drept bune din punctul de vedere al credinţei lucruri care nu-i aparţin.

Pagini: 144

Dimensiune: 13 x 20 cm

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.
94812

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!